2020 OP WERELDREIS
Blijf op de hoogte en volg Frans van Buuren
20 Mei 2020 | Griekenland, Préveza
Het was echt feest in huis toen we gehoord hadden dat er weer op Preveza Griekenland gevlogen wordt. We hebben direct geboekt voor 23 juni. Hoewel er nog enige onzekerheden waren omdat Griekenland 15 juni weer open geeft voor toeristen maar pas 1 juli voor vliegverkeer voor de Griekse eilanden. 23 juni ging Preveza niet open. Nu geboekt voor 7 juli.
OP ZOEK
We hebben in december 2019 een nieuwe / andere boot gekocht. Nadat de SHISHCO verkocht leek te zijn zijn we direct om ons heen gaan kijken naar een vervanging en verbetering. In Nederland bleken de schepen best prijzig en we vielen op een Amerikaans model schip. Daar bleek een verkoopsite van te zijn; Yachtworld, met allemaal van dat soort jachten. Onze wensen / eisen:
• Tweemaster om niet te veel zeil te hoeven hijsen en strijken
• Polyester voor minder onderhoud en zorgen
• Ruim genoeg om 5 jaar op te wonen
• Niet te oud om een betrouwbaar en niet oubollig schip te hebben
• Fijne motor, geen Engelse oldtimer
• Douche die we misten op ons jaartje Atlantic
• Doghouse om ’s avonds in te blijven lezen en rondkijken
• Wasmachine mogelijkheid
GEVONDEN
In Preveza Griekenland vonden we het schip van onze dromen. Een Bruce Roberts Offshore 44 uit 1994 van een Engelsman. ( Op dit blog is al een verslag met details. Nog niet helemaal compleet.) Na aanschaf zijn we er direct een week mee op vakantie gegaan. Daarna moest het schip uit het Engelse register en in het Kadaster register worden ingeschreven. Dat hebben we in december 2019 nog kunnen afronden. Dirk van der Zee, van het Kadaster, was weer geweldig behulpzaam. Het is nu echt ons schip. De boot heet eigenlijk Aeolus. Maar daar zijn er zo veel van dat we ons schip al gauw BRUCE noemden. Zo is het schip nu ook ingeschreven.
CORONA
In Griekenland liggen de meeste schepen op de wal en worden alleen te water gelaten als er ook mee gevaren wordt. Zo ook met de BRUCE. Goed en veilig achtergelaten.
Ons vertrek terug naar de boot was geboekt. Op 5 april afscheidsfeest en op 21 april 2020 vliegen. Dat viel even anders uit. Het feest noch ons vertrek kon doorgaan door de Corona Lock Down en we hadden geen idee wanneer we wel weg zouden kunnen. Maar dat lijkt nu dichtbij te komen.
NIEUWS
Zodra er weer echt nieuws is komt er weer een nieuw blog. Niet zoals sommige andere vertrekkers die elke paar dagen posten zonder dat er iets te melden is. Jullie weten wel hoe een dag in elkaar steekt en wat er mis kan gaan in de scheepskeuken en zo. Tot gauw.
24 Mei 2020 - 20:42
Joke:
Wat een fantastisch nieuws voor jullie. Heel veel succes met de laatste voorbereidingen. We blijven jullie volgen. -
24 Mei 2020 - 20:44
Peter De Bijl:
Wel Frans,
Wat jij nu doet heb ik altijd in mijn droom gehad. Helaas is het nooit gebeurd omdat mijn vrouw geheel geen interesse heeft in zeilen. Een Motor Jacht zou ze wel willen, maar dan ook een groot jacht, minstens 50 Ft (15 Mtr). Zo'n bootje gebruikt meer brandstof dan ik me kan veroorloven.
Dus geen Cruising Jacht. Ik heb wel een 30 ft (9Mtr) Catalina gehad maar 2 jaar geleden verkocht omdat vanwege gezondheids redenen ik niet meer zeilde.
Jouw schip is prachtig en wel onderhouden.
Ik kijk uit naar je volgende hoofdstuk.
Be safe.
Peter de Bijl -
24 Mei 2020 - 21:02
Leo:
Ziet er goed uit !!
En zelfs een werkplaats aan boord!
Mooie vaarwoning
Veel plezier -
25 Mei 2020 - 09:17
Chris:
Eindelijk je droom waarmaken, Frans en Janny. Hoe fantastisch is dat in deze barre tijden.
Wat een prachtig schip en wat een mooi vooruitzicht om samen dit avontuur aan te gaan.
Veel succes en keep us posted!
Chris. -
28 Mei 2020 - 21:21
Joop Venrooy:
Hi Frans, hi Janny -
Wat een geweldig gevoel overkomt me plaatsvervangend - als ik dit verslag lees. Zo blij voor jullie dat het gebeuren gaat! En echt een stoer schip de 'Bruce' - Heel benieuwd haar eens te zien, met jullie aan boord. Dat wordt geen toevallig treffen op de Elbemonding als eerder ;-) Maar misschien dan over een paar jaar - wij hebben het voornemen in 2022 -in jullie kielzog- voor onbepaalde tijd te gaan zeilen. De Fier Famke gaat eerdaags ook in de verkoop, om goed de tijd te nemen voor het vinden van de ideale vertrekkersboot.
Alle goeds voor jullie,
Warme groet van Joop en Sigrid
s/y Fier Famke
Soest/ Blocq van Kuffeler -
30 Mei 2020 - 13:43
Ronny En Bob:
geweldig wat een schip en wat een vooruitzicht. we zijn jaloers en zullen jullie blijven volgen. -
02 Juli 2020 - 08:05
Brigit:
Lieve Frans en Janny
Van dichtbij Jullie voorbereiding gevolgd en nu word
het waarheid!!
We houden contact en verheug me op de verhalen
Goede tijd daar!
Liefs Brigit -
15 Juli 2020 - 11:24
Heily:
Leuk om jullie reis te volgen!!!
Heb het goed .... groet, Heily
19 September 2020 - 20:39
Jacques Herrmann:
Hoewel ik U beiden niet ken, blijft het een boeiend gegeven, jullie beider relaas te volgen.
Een heel fraai schip overigens, met zelfs een ruime fauteuil naast het Masterbed, om zo mogelijk lekker voor te lezen, over Puk van de Petteflat. Behouden vaart.! Jacques -
20 September 2020 - 09:10
Piet:
Hé Janny en Frans,, mooi schip hebben jullie aangeschaft. Blijf ontzettend jaloers op de reizen en verhalen over de dingen die jullie allemaal meemaken. Blijf je volgen op je reis met de Bruce.
Have fun en behouden vaart.
Grt Piet.