2020 / 2021 KERST GROET
Blijf op de hoogte en volg Frans van Buuren
21 December 2020 | Italië, Termini Imerese
KERSTGROET
Wij komen met de feestdagen niet naar Nederland en niemand uit Nederland zal bij ons komen. Reizen is verboden. Wij wensen onze familie, vrienden, kennissen en blog-volgens hele fijne Kerstdagen en een heel goede jaarwisseling.
DE RONDE VAN SICILIË
Op zoek naar een geschikte haven om te overwinteren varen we Sicilië rond. Vanuit Catania tegen de klok in. Het ene plaatsje is nog leuker dan het andere . Veel voor anker gelegen omdat het havengeld meestal boven onze begroting gaat. Er zijn helaas weinig jetty's ( speciale aanlegsteigers voor rubberbootjes ) dus moesten we het water in om onze dinghy ( bijboot ) op het droge tillen.
GRATIS IN DE HAVEN
We liggen gratis in veel havens in Italië. Wat anders tussen de Euro 50 en 150 per nacht kost doen wij gratis.
Toen we op Sicilië in Catania aankwamen betaalden we de eerste nacht Euro 80. Op zoek naar iets goedkopers kwamen we bij toevallig langs de club "Lega Nevale Italiana". Die boden ons een gratis ligplaats aan als we lid zouden worden. Dat gedaan en sindsdien liggen we zoveel mogelijk bij de LNI. Dat spaart veel uit.
TWAALF BEAUFORT WIND
In Termini Imerese, aan de Noordkant van Sicilië, zijn we blijven steken. Eerst vanwege corona maatregelen en later vanwege het weer. Het is hier nu ook winter en we krijgen regelmatig een storm of een scirocco ( storm uit Afrika ) over ons heen. Daarbij zagen we onze windmeter een keer op 59,6 knopen staan. ( 12 Bfrt. ) Ook dit is een Lega haven en we lagen de eerste maand gratis. Maar nu gaan we wel wat liggeld betalen. Hoeveel horen we nog, maar meer dan Euro 10 per nacht zal het niet worden.
WONEN OP SICILIË
Het bevalt ons prima op Sicilië in de haven van Termini Imerese. We hebben water, stroom, douche én WiFi. De stad en de supermarkt zijn goed en redelijk dichtbij. De mega-stad Palermo een 30 minuten met de trein. En niet te vergeten: Het weer is hier goed te doen. De COVID heeft het uitgaan wel beperkt. Maar dat is nu overal zo. Wij amuseren ons wel. Genoeg te doen.
VOLGEN
Wij zijn te volgen op:
- Dit blog: sy-bruce.waarbenjij.nu ( zonder www )
- Polarsteps: Frans en Janny op wereldreis http://www.polarsteps.com/FransvanBuuren:
- Facebook: Frans van Buuren.
- Vesselfinder en Marinetraffic: MMSI nr. 244630614
21 December 2020 - 21:11
Roel Mindelo:
Hoi,
Ik vond Catania super! Fruit, wijn, zeevruchten, wat wil een mens nog meer? Het weer? Dat is jullie eigen schuld. Had je maar gewoon HIER moeten komen liggen...haha.
We wachten op jullie.
Dudu en Roel. -
21 December 2020 - 21:15
Peter De Bijl:
Hallo Frans, en Janny,
Ik vind het hartstikke leuk om de avonturen van jullie te volgen.
Dit jaar is niet gemakkelijk geweest voor zoveel mensen. Aangezien wij op pensioen zijn is onze financiele toestand niet gewijzigd door de Covid-19. Wat dat betreft hebben we massel.
Voor een aantal van onze vrienden die hun baan hebben verloren is het wel wat anders. Gelukkig dat we ze wat kunnen helpen door hun boodschappen voor voedsel te doen zodat ze in iedergeval te eten hebben.
We zijn ervan overtuigd dat 2021 veel beter zal zijn, en niet alleen omdat the vaccine er nu is, maar vooral omdat Trump het niet meer voor het zeggen heeft. Joe Biden en Kamala Harris zijn de juiste keuze om de Trump problemen uit te werken.
We wensen jullie fijne feestdagen toe en ook een voorspoedig 2021.
Peter en Annie.
21 December 2020 - 23:27
Leo:
Moi Frans en Janny,
Misschien niet geheel volgens de planning, maar het eerste gedeelte van de reis is in ieder geval historisch byzonder; vergeet je nooit meer...
Gelukkig glooit er licht aan de horizon.
Ik wens jullie prettige rustige feestdagen en alvast een gezond 2021
Leo
23 December 2020 - 09:59
Berend En Yvonne:
Hallo Frans en Janny, Jullie zitten in een veilige en goedkope haven en dat je van corona gevrijwaard blijft. Wij wensen jullie fijne feestdagen en gezond 2021 Groetjes Berend en Yvonne