WE DOEN WEER IETS ILLEGAAL - Reisverslag uit Matthew Town, Bahama's van Frans van Buuren Janny van der Jagt - WaarBenJij.nu WE DOEN WEER IETS ILLEGAAL - Reisverslag uit Matthew Town, Bahama's van Frans van Buuren Janny van der Jagt - WaarBenJij.nu

WE DOEN WEER IETS ILLEGAAL

Door: Frans van Buuren

Blijf op de hoogte en volg Frans van Buuren

24 April 2025 | Bahama's, Matthew Town

ILLEGAAL

THE BAHAMAS

Op weg naar Jamaica vanaf de Dominicaanse Republiek komen we weer langs de Bahamas. Net als in 2013. Nu maar eens het cobalt blauwe water zien. We hadden een baai uitgezocht met een ETA in de ochtend. Maar....het poeierde 30 tot 40 knopen wind ( Beaufort 7 - 9 ) en een knoop stroom mee. De BRUCE kan dat prima hebben, wij minder. Niet comfortabel.

Doordat we veel harder gingen dan gepland kwamen we niet 's morgens maar 's avonds tegen donker al aan. Een baai invaren in donker met overal rotsen is geen optie. Plan B.

Om de hoek aan de west kant is een minder mooie maar overzichtelijke baai die we in het aarde donker wel wilden proberen. De bodem loopt daar in één keer op van 300 naar 5 mtr. over 50 mtr. afstand. En nog 50 mtr. verder is het strand. Op goed geluk in 6 mtr. het anker in de grond. Aankomsttijd 01.30 uur. BORREL !

BLAUW

De volgende ochtend zien we waar we liggen. Inderdaad 50 mtr. van de 300 mtr. richel en 50 mtr. van het witte strand in het mooiste blauwe water ter wereld. Snorkelen kan niet want het waait nog steeds 30 knopen.

NIET INKLAREN

Hier op de Bahamas zijn we niet ingeklaard. Dat inklaren kost hier honderden dollars, het leven op de Bahamas is voor ons ook te duur en we komen er alleen voor de kleur van het water en wat snorkelen. We gaan niet de wal op.

Officieel mogen we een week blijven liggen zonder in te klaren. Maar dan nog; wie controleert dat. Ze hebben niet eens een boot.

WORDT VERVOLGD

Nu op naar Jamaica.

ONS VOLGEN

Wij zijn te volgen op:

- Dit blog: sy-bruce.waarbenjij.nu ( zonder www)

- Polarsteps: Frans en Janny op wereldreis

- Facebook: Frans van Buuren.

- Vesselfinder en Marinetraffic: MMSI nr. 244630614 en/of BRUCE

( tijdelijk slecht ivm antenne breuk )

Frans van Buuren

Wij, Frans en Janny hebben eind 2019 een "nieuw" schip gekocht in Preveza Griekenland. Een Bruce Roberts offshore Ketch 44 uit 1996. ( 13,73 X 3,90 x 2,20 ) de BRUCE. Dit schip is de opvolger van de Koopmans 37 met de naam SHISHCO. Het vertrek in 2020 viel midden in de Covid epidemie. Twee jaar konden we de Middellandse Zee niet af en bleven in de zomer in Griekenland en in de winter in Sicilië. In 2023 was de corona ellende over gingen de Med. af. De wijde wereld in. Voor details kun je de blogs lezen.

Actief sinds 11 Mei 2020