PER VRACHTSCHIP NAAR PANAMA
Blijf op de hoogte en volg Frans van Buuren
23 Oktober 2025 | Nederland, Zwolle
KLAAR MET NEDERLAND
WERKVAKANTIE IN NEDERLAND
Het huis van Janny had het nodige aan onderhoud nodig. Buitenboel schilderen, nieuwe gordijnen, vloerbedekking een hele keuken. Hoewel het plaatsen door de leveranciers werd gedaan moest het voorbereidend werk door ons worden gedaan. Natuurlijk zat er bij elke klus wel een kleine of grote misser bij. Ook dat viel op te lossen. De eindresultaten zijn prachtig.
WOEST
We vonden nog tijd om een week met de werkvlet WOESTE WILLEM op stap te gaan in Friesland. Weer gebieden opgezocht ŵaar je alleen met een klein bootje kunt komen. 3 kleinzonen van Janny een paar dagen mee gehad en mijn zoon met z'n gezin getroffen. Die waren ook met een motorbootje in Friesland op vakantie.
VARKENSPLAAG
In Laag-Soeren hadden Egenolf en Inge geen echte klussen voor ons. Wat grasmaaien, onkruid wieden en de werkplaats uitmesten. Natuurlijk kwamen er vrienden en familie ons daar opzoeken. Het werd net paddestoelentijd en je zag prachtige herfstkleuren. De wilde zwijnen hebben we niet gezien. Wel hadden ze tot aan het hek alles omgewoeld. De Posbank en Elsberg zijn nu door de drukte voor auto's verboden.
PER VRACHTSCHIP NAAR PANAMA
Een krat met nieuwe accu's en een tweede hands dinghy en buitenboordmotor gaan met een vrachtschip naar Colon in Panama. Daar ben ik weken mee bezig geweest om.te verzorgen. Nu wachten of het aankomt. Kleine spullen voor de boot gingen in 2 grote weekendtassen a 23 kg mee in het vliegtuig.arbij zit de antifouling. Dan kunnen we in ieder geval antifouling aanbrengen
WORDT VERVOLGD
Na 30 november mogen we van de verzekering weer in het orkaan gebied varen. Globaal plan voor de volgende reis is; Cayman eilanden, Mexicaanse eilandjes, Guatemala, Belize en Costa Rica.
ONS VOLGEN
Wij zijn te volgen op:
- Dit blog: sy-bruce.waarbenjij.nu ( zonder www)
- Polarsteps: Frans en Janny op wereldreis
- Facebook: Frans van Buuren.